tisdag, december 9

Julstök

Här hemma har det pyntats och julstökats med bak och pyssel. På bilden ser ni hur jag har knutit julkulor på ett band som man kan hänga över en spegel eller fallande från änden av en gardinstång.
Mossan har jag plockat i naturen och bäddat in hyacinten i en gammal kruka. I bakgrunden kan ni skymta julblomman i hallen. Jag känner att utan julblommor av alla de slag så får man inte riktigt den där julstämningen, men det är jag... psst..till höger skymtar min julängel jag har gjort, hon är lite blyg för tillfället men jag ska försöka se vad jag kan göra för att få henne att titta fram;)


Julbak, doften som sprider sig i huset *myser*. De här små söta pepparkaksmåtten har jag köpt på Verner & Verner, när det fortfarande fanns. Måtten är inte större än 5-7 cm breda, så söta och bra storlek för pepparkaks glada barn!!


Här ligger de små peppisarna på en teflon-bakpapper, som är helt fantastiskt!! Ingenting fastnar och den kan man använda om och om igen, du diskar den bara emellan baken. Den är toppen till varma mackor, man slipper oroa sig för den smälta osten som lätt fastnar och sölar ner. Ett hett tips!

Jag skulle haft ett pepparkaks hus att visa från helgens bak, men min dotter åt lite här och var av fasaden så... nästa jul så...

1 kommentar:

Lilla My sa...

Oj, oj , oj , vad mycket snyggt du lyckats leta fram. Skärmväggarna är helt underbara, för att inte tala om den lilla skinnfåtöljen och soffbordet med hjul! Gud, vad snyggt. Vill ha, vill ha.

Tack för senast! ;)